LinkWithin

Pengikut

Jana Wang $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Jana Wang

Ex4 to Mq4 services system Your Internet Cash Generator

Rabu, Ogos 11, 2010

Oh... kerja ngkorang ek??


Aku ingat Keadilan buat kerja bodoh, rupanya UMNO. Sekarang aku tahu dah sapa punya angkara. Hari tu.... aku tengok TV, Sultan Johor marah bebenor pasal tindakan parti pembangkang menggunakan gambar dia dalam banner mereka. Pasti punyer yang dia maksudkan ialah Keadilan.

Mula-mula tu hati berkat jugak..... Apa ke bangangnya Keadilan Johor buat kerja giler macam tu?? Tak der faedahnya... Bagi orang marah buat apa??

Rupanya.... itu kerja giler UMNO Johor. Kalau demer punya kerja, patut ler pun.... Ater, demer memang tengah meroyan sekarang ni. Serba tak kena.... panas bontot!! Sebabnya.... demer tahu yang saat kematian demer dah nak hampir. Even di Johor pun....sokongan kepada pembangkang dah semakin meningkat, walau pun Johor tu totok UMNO. Kaw... kaw... karat UMNO!!

Lantas.... untuk membuat rakyat Johor benci pada pembangkang, demer gunakan raja. Itulah kerja UMNO.... mereka sanggup mempergunakan sesiapa juga untuk kepentingan mereka. Even raja... In fact, itulah trend mereka sekarang. Di Perak.... raja dipergunakan. Di Selangor.... raja dipergunakan.... Institusi raja pun sanggup diperkudakan oleh mereka!!

Isu banner ini.... sengaja diwujudkan. Semuanya itu, semata-mata nak menfitnah dan melaga-lagakan pembangkang dengan raja. Weh... rakyat bukan bodoh lagi. Bukan raja yang menetukan kerajaan. Yang menentukan siapa kerajaan ialah rakyat. Kita bukan lagi di zaman fuedal. Rakyat kini berada dalam era milenium. Yang masih berada dalam era fuedal ialah UMNO. Itu pun bukan feudal beraja tetapi feudal pemimpin UMNO!! UMNO sekarang adalah RAJA NO 1 NEGARA!!

Sebenarnya.... raja dah lama mereka tolak ke tepi. Raja bagi mereka hanya untuk diperguna apabila ada keperluan, seperti apabila kedudukan mereka terancam.... macam la ni. Kalau tidak, hangpa duduk diam-diam.... buat hal masing-masing. Hangpa jangan kacau kami.... kami tak kacau hangpa. Hangpa kacau kami..... siap hangpa. Itu sudah berlaku pada zaman Mahadir dan sekarang pun 2X5. Raja la ni boleh diugut-ugut oleh UMNO.

Itulah senario yang berlaku di Johor sekarang. Apabila rakyat Johor mula buka mata mereka terhadap kepincangan UMNO dan kezaliman terhadap rakyat, mereka rasa terancam. Lantas..... mereka bangkitkan kemarahan raja dengan membuat dan menggantung banner yang ada gambar Sultan Johor. Ya.... raja marah, tapi... apalah rakyat peduli?? Yang bangang mungkin tetapi.... rakyat yang bijak tahu hak mereka sebagai rakyat negara demokrasi.

That's why, ada yang melatah dan ada yang cool. Biasa ler..... Tapi, trick dan strategi ini tidak akan dapat menghalang kebangkitan rakyat. Sekiranya gelombang rakyat ini bertukar menjadi tsunami dahsyat pada PRU13 nanti..... dan sekiranya Putrajaya berjaya ditawan, maka sultan.... atau mana-mana raja pun takkan dapat berbuat apa-apa .

Ini kerana..... rakyat ialah tuan yang sebenarnya kepada negara ini dan jika Pakatan Rakyat yang rakyat mahu untuk menerajui Malaysia, siapa pun tak boleh berkata apa-apa. Am I right?? Betoi tak??

Kuasa Rakyat Kuasa Keramat!! Hidup Rakyat!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

dari mana demer

visitor